Pasiruošimo laikas: 15 min.
Gaminimo laikas: 30 min.
4 porcijos
Keliose kumpio vietose padarome įpjovimus. Apibarstome džiovintais čiobreliais ir šiek tiek įtriname. Dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepame apie 2,5 – 3 val. 80 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kol kumpis kepa pasiruošiame padažą. Šiek tiek paplakame grietinėlę. Išspaudžiame a.š. citrinos sulčių ir jose ištirpiname žiupsnelį druskos ir cukraus. Sultis supilame į grietinėlę, įtarkuojame obuolį, sudedame krienus ir išmaišome. Padažą įdedame į šaldytuvą.
Išimame kumpį iš orkaitės. Apibarstome druska, dedame į skardą, apdėliojame sviesto gabalėliais ir dar kepame apie 20 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kumpį skanu valgyti ir šaltą 🙂 Skanaus!
Mėsa ir jos produktai paruošiami tik iš Zanapolio dvaro ūkyje natūraliose pievose užaugintų ir atrinktų tauriųjų elnių ir veislinių galvijų.
Mūsų mėsa visada šviežia, nes būdami maži mėsą ruošiame tik esant poreikiui.
Atvykite pasisvečiuoti į mūsų ūkį ir viską pamatyti savo akimis.
Parinksime ir paruošime mėsą pagal jūsų pageidavimus.