Jautienos kumpis su krienų ir obuolių padažu

Pasiruošimo laikas: 15 min.

Gaminimo laikas: 30 min.

4 porcijos

  • 0,5-0,7 kg šviežio jautienos kumpio
  • 200 ml neriebios grietinėlės
  • 1 obuolio (labai tiko jonagold)
  • 4-5 a.š. krienų
  • 3-4 gabalėlių sviesto
  • 2-3 a.š. džiovinto čiobrelio
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • 2-3 a.š. rupios druskos
  • žiupsnelio cukraus.

Gaminimas:

Keliose kumpio vietose padarome įpjovimus. Apibarstome džiovintais čiobreliais ir šiek tiek įtriname. Dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepame apie 2,5 – 3 val. 80 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kol kumpis kepa pasiruošiame padažą. Šiek tiek paplakame grietinėlę. Išspaudžiame a.š. citrinos sulčių ir jose ištirpiname žiupsnelį druskos ir cukraus. Sultis supilame į grietinėlę, įtarkuojame obuolį, sudedame krienus ir išmaišome. Padažą įdedame į šaldytuvą.

Išimame kumpį iš orkaitės. Apibarstome druska, dedame į skardą, apdėliojame sviesto gabalėliais ir dar kepame apie 20 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kumpį skanu valgyti ir šaltą 🙂 Skanaus!

Kokybė

Kokybė

Mėsa ir jos produktai paruošiami tik iš Zanapolio dvaro ūkyje natūraliose pievose užaugintų ir atrinktų tauriųjų elnių ir veislinių galvijų.

Šviežumas

Šviežumas

Mūsų mėsa visada šviežia, nes būdami maži mėsą ruošiame tik esant poreikiui.

Atvirumas

Atvirumas

Atvykite pasisvečiuoti į mūsų ūkį ir viską pamatyti savo akimis.

Geriausi pasiūlymai

Geriausi pasiūlymai

Parinksime ir paruošime mėsą pagal jūsų pageidavimus.

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.