Jautienos išpjova – BEEF TENDERLOIN

500 g. – 1 kg.
18.00€ – 36.00€
500 g.
600 g.
700 g.
800 g.
900 g.
1 kg.
Pristatymo būdas

Nemokamas pristatymas visoje Lietuvoje per 1 - 3 d. d. perkant už 50.00€ ir daugiau

Pristatymo būdas

Nemokamas atsiėmimas mūsų ūkyje, adresu Grumbinų km., Jūžintų sen., Rokiškis

Apie prekę

Jautienos išpjova (angl. beef tenderloin) yra viena iš vertingiausių jautienos dalių. Ji garsėja savo švelnumu, subtilumu ir universaliu skoniu. Štai daugiau apie ją:

Iš kur išpjaunama?

Jautienos išpjova yra ilga, siaura raumenų juosta, esanti palei karvės stuburo vidinę pusę, netoli nugaros. Šis raumuo atlieka minimalų fizinį darbą, todėl jo tekstūra išlieka itin minkšta ir švelni.

Skonis ir tekstūra:

Skonis: Subtilus ir elegantiškas. Nors jautienos išpjova neturi tokio ryškaus skonio kaip kitos dalys (pvz., šonkaulių ar antrekoto), ji puikiai sugeria prieskonius ir marinatus. Dažnai derinama su sodriais padažais.

Tekstūra: Labai minkšta, beveik sviestiška, todėl ji laikoma prabangia mėsa.

Receptai:

1. Filė Mignon (steikas keptuvėje)

Ingredientai (2 porcijoms):

2 jautienos išpjovos kepsniai (po ~200 g, 4–5 cm storio);
2 šaukštai sviesto;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
Druska, šviežiai malti juodieji pipirai;
Šakelė rozmarino arba čiobrelio (nebūtina);
2 skiltelės česnako (nebūtina).

Paruošimas:

1. Išimkite jautieną iš šaldytuvo 30 min. prieš kepimą.
2. Įtrinkite druska ir pipirais.
3. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Kepkite steikus po 3–4 min. iš abiejų pusių, priklausomai nuo norimo kepimo lygio.
4. Įdėkite sviestą, česnaką, rozmariną, apšlakstykite kepsnius sviestu dar 1 min.
5. Leiskite mėsai pailsėti 10 min. prieš patiekiant.

2. Chateaubriand (orkaitėje kepta visa išpjova)

Ingredientai (4 porcijoms):

600 g jautienos išpjovos (vienas gabalas);
3 šaukštai sviesto;
1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
Druska, šviežiai malti pipirai;
2 skiltelės česnako;
Rozmarinas arba čiobrelis;
200 ml raudonojo vyno (padažui).

Paruošimas:

1. Įtrinkite išpjovą druska, pipirais ir leiskite kambario temperatūroje pastovėti 30 min.
2. Keptuvėje su sviestu ir aliejumi apkepkite išpjovą iš visų pusių, kol įgaus gražią plutelę.
3. Perkelkite į 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 15–20 min., priklausomai nuo norimo kepimo lygio.
4. Išėmę leiskite mėsai pailsėti 10 min.
5. Padažui į keptuvę, kurioje kepė mėsa, įpilkite raudonojo vyno, pavirkite, kol sutirštės.

Panašios prekės

Jautienos konservai (290 g.)

Jautienos konservai (290 g.)

1 vnt.

3.00€

Jautienos vamzdiniai kaulai (užšaldyti) – BEEF TUBULAR BONES

Jautienos vamzdiniai kaulai (užšaldyti) – BEEF TUBULAR BONES

1 kg.

3.00€

Jautienos kumpio filė – BEEF TRI-TIP

Jautienos kumpio filė – BEEF TRI-TIP

500 g. – 1 kg.

8.00€ – 16.00€

Jautienos Skilandis

Jautienos Skilandis

Jautienos išpjova – BEEF TENDERLOIN

Jautienos konservai (290 g.)

1 vnt.

3.00€

Jautienos vamzdiniai kaulai (užšaldyti) – BEEF TUBULAR BONES

1 kg.

3.00€

Jautienos kumpio filė – BEEF TRI-TIP

500 g. – 1 kg.

8.00€ – 16.00€

Jautienos Skilandis

Jautienos išpjova – BEEF TENDERLOIN

Kokybė

Kokybė

Mėsa ir jos produktai paruošiami tik iš Zanapolio dvaro ūkyje natūraliose pievose užaugintų ir atrinktų tauriųjų elnių ir veislinių galvijų.

Šviežumas

Šviežumas

Mūsų mėsa visada šviežia, nes būdami maži mėsą ruošiame tik esant poreikiui.

Atvirumas

Atvirumas

Atvykite pasisvečiuoti į mūsų ūkį ir viską pamatyti savo akimis.

Geriausi pasiūlymai

Geriausi pasiūlymai

Parinksime ir paruošime mėsą pagal jūsų pageidavimus.

Šioje interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukai naudojami rinkti informaciją apie apsilankymus svetainėje, pagerinti svetainės veikimą ir siūlyti naudotojams aktualų turinį bei reklamas. Daugiau informacijos ieškokite mūsų Slapukų naudojimo taisyklėse. Skaityti daugiau.